Wat is een kettlebell en waar komt het vandaan ?

Wat is een kettlebell ? Het is een gewicht van gietijzer, het lijkt een beetje op een kanonskogel, maar dan met een handvat er aan vast. Dat is natuurlijk wel fijn, want zo kun je hem goed en stevig vastpakken. Je hebt al een kettlebell vanaf 4 kilo. Er zijn ook kettlebells van 48 kilo en alles wat tussen de 4 en 48 kilo in zit. Er is dus voor elk wat wils !

Wat is een kettlebell en waar komt deze vandaan ?

De kettlebell komt van oorsprong uit Rusland en wordt daar ook wel een Girya genoemd. Menen die veel werken met een kettlebell heten in Rusland Girevics. Het is wel leuk om een iets af te weten en achtergrondinformatie te hebben over de kettlebell. Nu weet je waar het vandaan komt én hoe het er uit ziet.

Wat is een kettlebellOp bovenstaande foto zie je hoe een kettlebell er uit ziet. Zoals gezegd komt de kettIebell uit Rusland waar ze niet praten over kilo’s, maar over poods. Dat is de manier waarom ze het gewicht aanduiden, 1 pood is gelijk aan 16 kilo. De kettlebells zijn er in verschillende uitvoeringen en gewichtsklasse en variëren van 4 tot 48 kilo. Het fijne van deze workout is dat je zelf kunt kiezen welke kettlebell je wilt hebben.

De kettlebell workout is voor iedereen !

Zoals al eerder omschreven is de kettlebell workout voor iedereen, jong of oud, slank of gezet. Daarom is het ook zo ontzettend fijn dat je zelf de uitvoering en het gewicht van de kettlebell kan uitkiezen. Kettlebells zijn er van 4 tot 48 kilo, keus genoeg dus. En hoe fijn is het dat je de workout voor de televisie kunt doen op het moment dat het jou het beste uit komt ?! Twijfel dus niet langer en kom in actie voor strakkere buikspieren.

Heb je zin om te gaan beginnen ? Klik dan nu hier >>>

 

De kettlebell workout

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *