Kettlebell kopen en beginnen met trainen…

      No Comments on Kettlebell kopen en beginnen met trainen…

Ga je de stap zetten en een kettlebell kopen ?

Ben je een man dan heb je waarschijnlijk meer kracht en kun je dus met een zwaardere kettlebell gaan trainen. Als je een vrouw bent kies je in principe voor een lichter gewicht. Uiteraard speelt ervaring van het gebruik van de kettlebell ook een rol. Als je nog nooit hebt getraind met een kettlebell dan ben je dus een beginner. Ben je al ongeveer een half jaar aan het trainen en kan je de oefeningen op een verantwoorde manier uitvoeren ? En heb je alle oefeningen gedaan en voldoende spiermassa opgebouwd, dan ben je gevorderd en kun je een zwaardere kettlebell kopen. Als je al heel lang bezig bent met de workouts en dan hebben we het over 1 tot 2 jaar, je doet de oefeningen perfect en je hebt al eens een zwaardere kettlebell aangeschaft dan kun je jezelf ervaren noemen.

Daarbij speelt ook een belangrijke rol of je getraind of ongetraind bent in de algemene zin. Als je weinig of nooit sport, je gaat nooit naar een sportschool en je hebt weinig kracht dan ben je zeker ongetraind. Je kunt jezelf getraind noemen als je vaker per week aan sport doet. Dat kan van alles zijn, zoals bodyshape, fitness, hardlopen, aerobics, bootcamp of misschien wel een vechtsport. Zoals je ziet zijn er meerdere zeer belangrijke factoren waar rekening mee gehouden moeten worden en is advies inwinnen zeer belangrijk.

Kettlebell kopenMaar met welk gewicht ga ik nu écht starten ?

Je kunt het beste een kettlebell kopen van 4 kilo als je 65 jaar of ouder bent, lang niet hebt gesport of bijvoorbeeld rugklachten hebt. Ben je ouder dan 65 jaar zonder rugklachten dan kun je heel goed starten met een kettlebell van 8 kilo. Heb je een goede conditie of ben je een man van 65 jaar of ouder dan start je met een kettlebeel van 12 kilo. Ben je een man en jonger dan 65 jaar zonder blessures, start dan met een gewicht van 16 kilo. Ook sterke vrouwen kunnen hiermee starten. Heb je als man zo’n goede conditie en heb je de technieken van de kettelbell workout al onder de knie dan is 20 tot 24 kilo ook een heel mooi gewicht om mee te beginnen. Mannen die op zoek zijn naar dé uitdaging kunnen trainen met een gewicht van meer dan 32 kilo.

Alle begin is moeilijk, laat je daarom ook goed voorlichten en ga op de juist manier aan de gang met de kettlebell workout van de Velde. Laat je dus goed informeren welk gewicht kettlebell het beste bij jou past en waar je het programma mee kunt gaan beginnen. Sowieso is het wel verstandig om niet te hard van stapel te lopen en verantwoord te beginnen met het kettlebell programma van Jesse van der Velde. Vooral als je nog niet eerder hebt getraind met een kettlebell. Je kunt beter beginnen met een lichter gewicht en je in het begin te focussen op de techniek en uitvoering. Als je deze goed onder de knie hebt kun je het verder gaan uitbouwen. Je basis is heel belangrijk en bouw het van daaruit op een verantwoorde manier op. Jesse van der Velde kan je hier heel goed begeleiden en adviseren.

Kettlebel kopen

Hoe zit het met het materiaal en de achtergrond van de kettlebell ?

Met de kettlebell training kun je het beste met de gietijzeren beginnen. Ook mensen die als vaker getraind hebben met de kettlebell kunnen natuurlijk voor deze uitvoering kiezen. In de sporscholen wordt deze kettlebell dan ook het meeste gebruikt. Ben je zo’n fanatiekeling en wil je uiteindelijk wedstrijden gaan spelen dan kun je een stalen kettlebell kopen. Dit is weliswaar voor de geoefende onder ons en mensen die heel serieus zijn met de kettlebell workouts. Ook zijn er kettlebells van kunststof die vaak zo af en toe thuis worden gebruikt. Je kunt ze ook heel goed gebruiken bij rek en strek oefeningen, fitness of aerobics.

Generaties lang werd de kettlebell gebruik door onder andere Russische soldaten. In Rusland wordt de kettlebell girya genoemd. Zelfs de gladiatoren waren op een vergelijkbare manier aan het trainen, dan weliswaar met stenen en handvatten. Zo probeerden ze fysiek sterker te worden en meer conditie op te doen. In 1704 kwam het woord kettlebell terecht in het woordenboek.  Daarna kreeg hij bekendheid in de rest van de wereld, dat was rond 1913. Vooral bij de mensen die aan fitness deden en aan gewichtheffen was de kettlebell erg populair.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kun je tegenwoordig een kettlebell kopen in verschillende uitvoeringen, zoals in kunststof en gietijzer. Het lijkt op een kanonskogel met daaraan een handvat en is absoluut niet kapot te krijgen. Je kunt je hele lichaam snel en effectief trainen. Je zult merken dat je conditie snel zal verbeteren als je nu begint met de workout van Jesse van der Velde.

Kettlebell kopen

Zijn er ook nog leuke en handige assecoires te koop ?

Wil je extra ondersteuning en bescherming voor je armen, dan kun je arm guards bestellen. Deze kun je om je hand doen en als je dan gaat trainen voel je er helemaal niets van. Zo zijn er zeker nog meer handige tools die je extra aan kunt schaffen, maar eerst zou ik beginnen met de dvd’s, de workouts van Jesse van der Velde. Ben je eenmaal begonnen dan kun je altijd nog assecoires aanschaffen, dus in een volgende blog zal ik hier verder op in gaan.

Nee hoor de kettlebell training is geen nieuwe rage, het is al eeuwenoud  heeft zichzelf al bewezen. Als je zo’n 3 keer per week 20 minuutjes oefent zul je zien dat je snel resultaat behaald. Wacht niet langer, ervaar het zelf en start nu nog met de kettlebell workout !

Kettlebell kopen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *